Φρεγάτα «Υδρα»: Απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα

Φρεγάτα «Υδρα»: Απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα

Η φρεγάτα Υδρα αναχώρησε για την Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της επιχείρησης “Ασπίδα”. Στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι “η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα, με Έλληνα Διοικητή, εξυπηρετεί κυρίως τα εθνικά συμφέροντα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας, με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του, ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις. Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών»

«Νομίζω ότι η κάθε μια και ο καθένας στην Ελλάδα, παρατηρεί τη σημαντική αύξηση του κόστους των προϊόντων εξαετίας της αύξησης του μεταφορικού κόστους, μετά τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Επίσης, είναι εύκολα κατανοητή η ανάγκη της ελεύθερης επικοινωνίας με τα λιμάνια μας, τα οποία, εάν αυτό δεν συμβαίνει, θα χάσουν τη σημασία τους ως διαμετακομιστικά κέντρα, αλλά και επίσης ότι οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο και τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά λιμάνια».

Exit mobile version