Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 28/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 28/2/2024

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, αναμένονται νεφώσεις στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στην Κρήτη επίσης θα σημειωθούν βροχές. Σε άλλες περιοχές της χώρας, αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Σημαντική η παρουσία σκόνης στα βόρεια, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3 και 15 βαθμών Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Στερεά Ελλάδα αναμένεται να κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στην Πελοπόννησο από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν έως και 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό της Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές σε μερικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version