Ζελένσκι: “Αδιανόητο ότι ο Τραμπ είναι με το μέρος του Πούτιν”

Ζελένσκι: "Αδιανόητο ότι ο Τραμπ είναι με το μέρος του Πούτιν"

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ανησυχία του για τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Δόναλντ Τραμπ, καθώς φαίνεται να υποστηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι “Δεν καταλαβαίνω πώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι με το μέρος του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν. Είναι αδιανόητο”.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν εκ νέου την υποστήριξή τους. Ενώ, ο Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώνει τις φωνές με τον Πούτιν, ζητώντας από τους υποστηρικτές του στο Κογκρέσο να εμποδίσουν την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, που ανέρχεται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε επίσης στην αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία και στην αμφιλεγόμενη στάση του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι πράξεις του Πούτιν απαιτούν αποφασιστική αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα.

Exit mobile version