Μεξικό: Δολοφονήθηκαν δυο υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη Μαραβατίο την ίδια μέρα

Μεξικό: Δολοφονήθηκαν δυο υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη Μαραβατίο την ίδια μέρα

Δυο υποψήφιοι για το αξίωμα του δημάρχου δολοφονήθηκαν μέσα σε μία μέρα στην μικρή πόλη Μαραβατίο του κεντρικού Μεξικού.

Ο Αρμάντο Πέρες από το αντιπολιτευόμενο Κόμμα Εθνικής Δράσης (PAN) και ο Μιγκέλ Άνχελ Σαβάλα από το κυβερνών Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA) δολοφονήθηκαν στα αυτοκίνητά τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πολιτειακή γενική εισαγγελία της Μιτσοακάν.

Τα κίνητρα των δολοφονιών δεν είναι ακόμα σαφή, αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική ενόψει των επικείμενων εκλογών της 2ης Ιουνίου. Περισσότεροι από δέκα υποψήφιοι έχουν ήδη δολοφονηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η πρώην δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, Κλαούδια Σέινμπαουμ, θεωρείται η επικρατέστερη υποψήφια για την προεδρία, με την υποστήριξη του απερχόμενου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Η προεκλογική εκστρατεία αναμένεται να είναι ένας αγώνας μεγάλης έντασης, καθώς οι υποψήφιοι αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο.

Το Μεξικό βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, μία γυναίκα αναμένεται να εκλεγεί στο αξίωμα της δήμαρχου στην πόλη.

Exit mobile version