Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για τα Τέμπη: “Επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη σημαίνει και επιτελικές ευθύνες”

Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για τα Τέμπη: “Επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη σημαίνει και επιτελικές ευθύνες”

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εκτόξευσε έντονες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης, επικρίνοντας τόσο τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσο και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι συγγενείς των θυμάτων και οι πολίτες απαιτούν “αλήθεια και δικαιοσύνη” και δεν ικανοποιούνται μόνο με συλλυπητήρια. Επίσης, αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή την οποία χαρακτήρισε ως “ο ορισμός της ντροπής”, μετά από αδικαιολόγητη αποψίλωση πολλών στοιχείων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης τη στάση του κόμματός του, αναφέροντας ότι αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή γιατί δεν σκοπεύουν να γίνουν συνένοχοι στη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Ειδική αναφορά έκανε στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο κατηγόρησε για ανεύθυνη συμπεριφορά και αργοπορημένη κλήτευση κ. Αγοραστού» επαναφέροντας το ερώτημα του «ποιού εντολές εκτελούσε όταν μπάζωνε τον χώρο του εγκλήματος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας πως «περιφρονείτε το ανοιχτό τραύμα στην ψυχή και την καρδιά του ελληνικού λαού». Ιδιαίτερα, άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το μήνυμά του. Όπως είπε «επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη σημαίνει και επιτελικές ευθύνες. Γι’ αυτό είστε ο πρώτος υπόλογος για την συμπεριφορά του υπουργού σας κ. Καραμανλή» τονίζοντας πως «προσπαθείτε να συγκαλύψετε με μεθοδικότητα τις ευθύνες» των κυβερνητικών στελεχών.

Exit mobile version