Λωρίδα της Γάζας: Δύο παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε νοσοκομείο

Λωρίδα της Γάζας: Δύο παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε νοσοκομείο

Το Υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα ανακοίνωσε χθες το θάνατο δύο παιδιών από υποσιτισμό σε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άσραφ αλ Κίντρα, δήλωσε ότι οι δύο παιδικοί θάνατοι συνέβησαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εξαιτίας αφυδάτωσης και υποσιτισμού. Αυτοί οι θάνατοι προστίθενται σε άλλους τέσσερις παιδικούς θανάτους που σημειώθηκαν πρόσφατα για τους ίδιους λόγους.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι δύο παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση και υποσιτισμό στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, επίσης στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κρίσιμη κατάσταση στη Γάζα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο λιμού για τον μεγάλο πληθυσμό της περιοχής, ιδίως στο βόρειο τμήμα, όπου οι συνθήκες ζωής είναι ακόμη πιο δύσκολες λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων και των περιορισμών στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας έχουν αναφέρει ότι έχουν οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις, όπως η κατανάλωση φύλλων και ακόμη και ζωοτροφών, προκειμένου να επιβιώσουν.

Exit mobile version