Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 1/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 1/3/2024

Σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις αρχικά στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, με πιθανές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο και στα παράκτια τμήματα των δυτικών ηπειρωτικών. Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ θα παρατηρηθούν και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Μακεδονία από 8 έως 17, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 14, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Στερεά από 9 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, εκτός από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 έως 7 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδια ένταση. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 έως 7 μποφόρ, ενώ από το πρωί έως το απόγευμα αναμένεται να ενταθούν σε 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στην Αττική αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις με πιθανές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι σχετικά αυξημένες. Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό της Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Exit mobile version