Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Ο σπουδαίος και αγαπημένος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών. Την λυπητερή αυτή είδηση ανακοίνωσε ο γιος του, επίσης ηθοποιός, μέσω των social media.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ανέβασε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού.

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Παντείου. Αν και αρχικά δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί με την υποκριτική τέχνη, ήρθε σε επαφή με το θέατρο μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και αποφοίτησε από εκεί το 1967.

Ο δρόμος του στην υποκριτική τέχνη άνοιξε εκείνη την εποχή, με τη συμμετοχή του σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Τον πρώτο του ρόλο στον κινηματογράφο είχε το 1970, στο έργο “Βαβυλωνία”.

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ιδίως σε κωμικούς ρόλους, μέσα από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με διάφορους θίασους και συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το “Θέατρο της Δευτέρας” στην ΕΡΤ1, καθώς και σε μουσικές παραστάσεις.

Exit mobile version