Σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ σε πλήθος που περίμενε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας – 112 νεκροί, 760 τραυματίες

Σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ σε πλήθος που περίμενε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας - 112 νεκροί, 760 τραυματίες

Στους 112 ανέρχονται οι θύματα στην τραγωδία που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς. Η διανομή τροφίμων μετατράπηκε σε εφιάλτη, με ανθρώπους να ποδοπατούνται και αληθινές σφαίρες να σκοτώνουν αθώους.

Στις πρώτες πρωινές ώρες, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην οδό Αλ Ρασίντ, κοντά στον “κυκλικό κόμβο της Ναμπλούς”, στη δυτική Γάζα, προσπαθώντας να πάρουν μέρος στη διανομή βοήθειας.

Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών υγείας της Γάζας, ισραηλινοί στρατιώτες, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση για να προστατεύσουν το κονβόι, άνοιξαν πυρ στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από τα περίπου 30 φορτηγά.

“Καθώς το κονβόι πλησίαζε στο βόρειο τμήμα, χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν προς τα φορτηγά, οδηγώντας σε ποδοπάτημα, το οποίο προκάλεσε τραυματισμούς και θανάτους, μερικοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα φορτηγά”, ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Στη συνέχεια, ένα τμήμα του κονβόι συνέχισε την πορεία του, αλλά “δεκάδες” άμαχοι βρέθηκαν κοντά σε ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες πυροβόλησαν “προειδοποιητικά” και στη συνέχεια “άνοιξαν πυρ”, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς αναθεώρησε τον απολογισμό, ανακοινώνοντας 112 νεκρούς και 760 τραυματίες από τη “σφαγή” που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας.

Exit mobile version