Βολιβία: Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις – Τουλάχιστον 40 νεκροί

Βολιβία: Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις - Τουλάχιστον 40 νεκροί

Οι ακατάπαυστες βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Βολιβία από τον Δεκέμβριο, όπου οι αρχές καταμετρούν συνολικά κάπου σαράντα νεκρούς, έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες, με την πόλη Κοβίχα να βυθίζεται κάτω από το νερό. Αν και δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής, περίπου τριακόσια σπίτια έχουν πλημμυρίσει τελείως.

Η δήμαρχος της πόλης Κοβίχα επισήμανε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, με το ποτάμι Άκρε να υπερχειλίζει και να φτάνει μέχρι τις οροφές των σπιτιών. Οι κάτοικοι μετακινούνται πλέον με πιρόγες και βάρκες στους κατακερματισμένους δρόμους.

Επιπλέον, το επίπεδο των υδάτων στη γέφυρα Φιλίας, που συνδέει την Κοβίχα με τη Μπραζιλέια, έχει ξεπεράσει τα 17 μέτρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2015. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε πολλές περιοχές και πολλές οικογένειες έχουν χάσει τα πάντα.

Η ξηρασία που προηγήθηκε των βροχοπτώσεων προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Σύμφωνα με μελέτες, η Βολιβία έχει δει μείωση των βροχοπτώσεων κατά 36% κατά τους ξηρούς μήνες, και η ξηρασία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Exit mobile version