ΗΠΑ: Πρώτη νίκη της Χέιλι επί του Τράμπ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον με 62,86%, έναντι 33,22%

ΗΠΑ: Πρώτη νίκη της Χέιλι επί του Τράμπ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον με 62,86%, έναντι 33,22%

Η Νίκι Χέιλι, η μοναδική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κατέκτησε την πρώτη της νίκη μόλις χθες Κυριακή, ανακοίνωσε το κόμμα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ινστιτούτου Edison Research.

Η κυρία Χέιλι πέτυχε εντυπωσιακό ποσοστό 62,86% των ψήφων στη διαδικασία αυτή, κερδίζοντας τον αντίπαλό της, τον μεγιστάνα των ακινήτων, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις 33,22%, σύμφωνα με ανακοίνωση του GOP. Η ψηφοφορία συγκέντρωσε συμμετοχή 2.035 μελών του κόμματος.

Μέχρι στιγμής, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είχε κατακτήσει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες σε όλες τις πολιτείες, ακόμη και της Νότιας Καρολίνας, όπου κυβέρνησε η κυρία Χέιλι. Η επικράτησή της θεωρείται σημαντική πριν από την επόμενη «Σούπερ Τρίτη», όπου πραγματοποιούνται ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια περιοχή (στην Αμερικανική Σαμόα). Η κυρία Χέιλι έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να συνεχίσει την προεκλογική της εκστρατεία τουλάχιστον μέχρι αύριο.

Exit mobile version