Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 4/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 4/3/2024

Για σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στις καιρικές συνθήκες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, με την εμφάνιση βροχών και καταιγίδων από τις μεσημεριανές ώρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα σε τοπικό επίπεδο μέχρι το βράδυ, ενώ αναμένεται να επεκταθούν προς ανατολικότερες περιοχές. Επιπλέον, αναμένονται τοπικές βροχές με μικρότερη ένταση από τις μεσημεριανές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένεται η πτώση χιονιού. Κατά τη νύχτα προς Τρίτη, αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και βόρεια χώρα, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ τα φαινόμενα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν. Επιπλέον, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20-22 βαθμούς, ενώ στα Επτάνησα από 9 έως 18 βαθμούς. Στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, με πιθανότητα να ενισχυθούν προοδευτικά στα 7 μποφόρ και τοπικά να φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών προς το βράδυ. Αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Τρίτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους από τις μεσημεριανές ώρες. Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί από αργά το βράδυ με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version