Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 5/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 5/3/2024

Για σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά τοπικά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, καθώς και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, ενδέχεται να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο, ενώ θα υπάρξουν και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 13 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 14 στην Ήπειρο, από 4 έως 15 βαθμούς στη Θεσσαλία, από 6 έως 15-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 15 στα Επτάνησα, από 11 έως 16-17 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ένταση έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, αρχικά θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, στρέφοντας σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το πρωί αναμένεται να σταματήσουν. Για το υπόλοιπο της ημέρας, αναμένεται άστατος καιρός με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Exit mobile version