ΗΠΑ: 200 πτώματα σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε γραφείο τελετών στο Κολοράντο

ΗΠΑ: 200 πτώματα σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε γραφείο τελετών στο Κολοράντο

Μετά τον ανακάλυψη σχεδόν διακοσίων πτωμάτων σε κατάσταση αποσύνθεσης σε ένα κτίριο τελετών στο Κολοράντο, οι νομοθέτες προχώρησαν σε προτάσεις νομοσχεδίων για την αναθεώρηση των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των γραφείων τελετών στην εν λόγω πολιτεία. Οι προτάσεις αυτές προέκυψαν μετά από αρκετές ανησυχητικές περιπτώσεις, όπως η εμπορία ανθρώπινων οστών και η χρήση ψεύτικων σταχτών.

Οι οικογένειες που εμπλέκονται έχουν σοκαριστεί βαθιά. Πολλοί ανακάλυψαν ότι δεν τους είχαν δοθεί οι στάχτες των αγαπημένων τους προσώπων που είχαν αποτεφρωθεί, αλλά αντιθέτως είχαν διασκορπιστεί στο εσωτερικό κτιρίου ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είχαν εντοπιστεί στο πίσω μέρος ενός οχήματος νεκροφόρας.

Αυτή η κατάσταση ώθησε τους νομοθέτες της πολιτείας να παρουσιάσουν ένα διακομματικό νομοσχέδιο τη Δευτέρα, το οποίο θα θέσει πρότυπα αδειοδότησης για τους διευθυντές γραφείων τελετών στο Κολοράντο, φέρνοντας έτσι τους κανόνες αδειοδότησης σε συμφωνία με άλλες πολιτείες. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης πρόβλεψη για άλλες θέσεις εργασίας στον τομέα, συμπεριλαμβανομένων των βαλσαμωτών και των αποτεφρωτών.

Exit mobile version