ΗΠΑ: Σάρωσε την Σούπερ Τρίτη ο Τραμπ – Επιβεβαιώνει το χρίσμα και ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Σάρωσε την Σούπερ Τρίτη ο Τραμπ - Επιβεβαιώνει το χρίσμα και ο Μπάιντεν

Η εκλογική βραδιά της Σούπερ Τρίτης στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι των δύο μεγάλων κομμάτων στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να κερδίσει σε τουλάχιστον 12 πολιτείες στις προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτης για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNN. Ανάμεσα σε αυτές τις πολιτείες συγκαταλέγονται η Βιρτζίνια, η Βόρεια Καρολίνα, η Οκλαχόμα, η Τενεσί, η Μέιν, η Άρκανσο, η Αλαμπάμα, η Μασαχουσέτη, η Μινεσότα και η Κολοράντο. Επιπλέον, φαίνεται να κερδίζει και στο Τέξας και στην Καλιφόρνια.

Η μοναδική εσωκομματική αντίπαλός του, με τα έως τώρα δεδομένα, φαίνεται να επικρατεί με μικρό προβάδισμα στο Βερμόντ, αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτή η νίκη μπορεί να την κρατήσει στην κούρσα για το χρίσμα.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν δεν αντιμετωπίζει σημαντικό ανταγωνισμό στον προκριματικό κύκλο, καθώς έχει κερδίσει όλες -εκτός από μία- τις αναμετρήσεις έως τώρα.

Κατά τη δήλωσή του μετά το κλείσιμο της κάλπης της Σούπερ Τρίτης, ο Μπάιντεν εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς την ως μια επιστροφή στο “χάος, τον διχασμό και το σκοτάδι”.

Exit mobile version