Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης από από το Ειδικό Δικαστήριο για απόπειρα εξαγοράς ψήφων – Ποινή φυλάκισης δύο ετών

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης από από το Ειδικό Δικαστήριο για απόπειρα εξαγοράς ψήφων - Ποινή φυλάκισης δύο ετών

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εξαγοράς ψήφων από το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας και του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών κάθειρξης, με 18 μήνες αναστολή και περιοριστικούς όρους. Σε παρόμοια ποινή καταδικάστηκε και ο συγκατηγορούμενος Παντελής Κοκαβέσης.

Η Αθήνα αντέδρασε έντονα μετά την ανακοίνωση των ποινών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη διαδικασία. Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την επιλεκτική εφαρμογή αποφάσεων που δεν συμβαδίζουν με τις αρχές του κράτους δικαίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης χαρακτήρισε τη δίκη “παρωδία”, αρνούμενος τις κατηγορίες εναντίον του και κατηγορώντας τη διαδικασία για έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, διορισμένους δικαστές και χρηματισμένους μάρτυρες. Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας για πολιτική δίωξη εναντίον του.

Exit mobile version