Κυριακή Ορθοδοξίας: «Αποκλεισμός» της Εκκλησίας στους επισήμους, λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κυριακή Ορθοδοξίας: «Αποκλεισμός» της Εκκλησίας στους επισήμους, λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Εκκλησία, αντιδρώντας στην έγκριση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, προέβη σε μια σειρά αλλαγών στην καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθοδοξίας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαρτίου.

Αν και δεν έκανε άμεση αναφορά στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, η Εκκλησία επέλεξε να διαμορφώσει διαφορετικά τα έθιμα της εορτής, με στόχο να εξασφαλίσει μια αποκλειστικά θρησκευτική διάσταση. Συνήθως, η Εκκλησία στέλνει προσκλήσεις σε πολιτικούς ηγέτες για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά φέτος αποφάσισε να μην το πράξει.

Επιπλέον, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταφέρει την τελετή από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών σε μια πιο μικρή τοποθεσία, την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, προκειμένου να μειωθεί η παρουσία κόσμου και να χαμηλωθεί η ένταση των εορτασμών.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δεν θα λειτουργήσει, αλλά θα αντικαταστήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ανάγνωση του «Πιστεύω», ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί το συνηθισμένο τραπέζι στην Προεδρία, αφού οι εκκλησιαστικοί παράγοντες αρνήθηκαν να παραστούν.

Exit mobile version