Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 7/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 7/3/2024

Σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, αναμένεται άστατος καιρός σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα Κεντρικά και Βόρεια Επτάνησα, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη, καθώς και σε νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στα βόρεια τμήματα αναμένονται εντονότερα φαινόμενα, με πιθανές παροδικές χαλαζοπτώσεις και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Επίσης, περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Κρήτης και ενδεχομένως της Πελοποννήσου θα επηρεαστούν από τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τις βραδινές ώρες, οι καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 19-20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17-19 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς και στην Κρήτη από 8 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν: Στο Βόρειο Αιγαίο έως 4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί 4-5 μποφόρ. Δυτικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ θα επικρατήσουν και στο Ιόνιο.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις με ενίσχυση κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά του νομού πρόσκαιρα μπορεί να φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανότητα παροδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version