Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης και τραγουδοποιός, Δήμος Μούτσης

Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης και τραγουδοποιός, Δήμος Μούτσης

Ο θάνατος του σπουδαίου συνθέτη και τραγουδοποιού Δήμου Μούτση σε ηλικία 86 ετών έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας.

Ο Δήμος Μούτσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1938 και από πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να αφοσιώνεται στη μουσική. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών σε ηλικία μόλις 7 ετών και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως σολίστας στο βιολί κερδίζοντας το πρώτο βραβείο σε ηλικία 20 – 21 ετών.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 συνάντησε τον Νίκο Γκάτσο και τον Μάνο Χατζιδάκι, μια σημαντική στιγμή που σημάδεψε την πορεία του ως μουσικού.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ανέπτυξε ένα εκλεπτυσμένο μουσικό έργο, γράφοντας τη μουσική για πολλά σπουδαία τραγούδια, όπως τα «Μην μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Πειραιώτισσα», «Σ΄ έβλεπα στα μάτια», «Αύριο πάλι», «Με ένα παράπονο». Τα τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί με μοναδικό τρόπο από καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη και πολλοί άλλοι. Η προσφορά του στην ελληνική μουσική παράδοση θα μείνει ανεξίτηλη.

Exit mobile version