Βουλή: Καταψηφίστηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Βουλή: Καταψηφίστηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων απορρίφθηκαν με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατήγγειλε τις πρακτικές που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές και κατήγγειλε την καταστρατήγηση του Συντάγματος από την κυβέρνηση. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει “σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας” όσον αφορά τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, καθώς, κατά την άποψή του, δεν συμβαδίζει με τις συνταγματικές προβλέψεις, ειδικά όσον αφορά το άρθρο 16. Υπογράμμισε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αναθεώρησης του εν λόγω άρθρου. Πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή του, η κυβέρνηση παραβιάζει το άρθρο 16 και αποδυναμώνει το νόημα του, προσπαθώντας να επιβάλει τις δικές της προτάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δήλωσε αποφασισμένο να προασπίσει το Σύνταγμα και να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια παραβίασής του. Ο βουλευτής του κόμματος, Στέφανος Παραστατίδης, τόνισε ότι η τήρηση του Συντάγματος είναι υποχρέωση, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να λάβει υπόψη την ανάγκη αναθεώρησής του με σύγχρονες προσεγγίσεις και συνταγματικές διαδικασίες.

Η αγορήτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τις απόψεις των πολιτών και προτιμά να ακούει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, καλώντας την να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Exit mobile version