Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής

Ο γνωστός σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο και πολυσχιδές σκηνοθετικό έργο.

Γεννημένος στο Ναύπλιο το 1933, ξεκίνησε τις σπουδές του από τη Νομική σχολή της Αθήνας και συνέχισε με υποκριτική στο Σεμινάριο «Μαξ Ράινχαρντ» της Βιέννης, ενώ μετέπειτα ειδικεύτηκε σε θεατρολογία και ιστορία της τέχνης στο Βερολίνο. Διακρίθηκε για την επιδέξια σκηνοθετική του προσέγγιση και τη συνεργασία του με μουσικούς, χορογράφους και μίμους σε έργα τομές, όπως οι “Ιππείς” και “Οι Όρνιθες” του Αριστοφάνη, καθώς και τα “Ρωμαίος και Ιουλιέττα” και “Όπως σας αρέσει” του Σαίξπηρ, μεταξύ άλλων.

Σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο τα έργα: Το ημέρωμα της στρίγγλας – The taming of the shrew του Σαίξπηρ, Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ – Die Gesichte der Simone Machard του Μπρεχτ (1976), Τρωάδες (1983), Βίος του Γαλιλαίου – Leben des Galilei (1998). Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σκηνοθέτησε τα έργα: Άγιος πρίγκιπας της Μαργαρίτας Λυμπεράκη (1977), Τρικυμία – The tempest (2002). Παρουσίασε δουλειές του στην ΕΡΤ, όπως τα έργα: Δεσποινίς Τζούλια – Fröken Julie (1979) και Η κωμωδία των παρεξηγήσεων – The comedy of errors (1992). Με την Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάστηκε στην οπερέτα Ο βαφτιστικός (καλλιτεχνικές περίοδοι 1977/78, 1979/80).

Exit mobile version