Κομματική πειθαρχία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ»

Κομματική πειθαρχία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Δεν θα ανεχθώ κανένα ρήγμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA, αναφέρθηκε στην κομματική πειθαρχία στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, επισημαίνοντας πως δεν θα δεχθεί καμία ανομοιομορφία στην Κεντρική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Εγώ κινούμαι αξιακά και θεσμικά γιατί πιστεύω πως η ιδεολογία μου έχει δύο προτεραιότητες, την αξιοπρέπεια στον πολίτη και τον σεβασμό στους θεσμούς. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κοινωνικό κράτος με Υγεία και Παιδεία να είναι πεδίο κερδοσκοπίας. Δεν θέλω αυτό το μέλλον για τον ελληνικό λαό. Τόλμησε να πει ο κ. Μητσοτάκης πως εάν οι γιατροί του 10 είναι καλοί δεν να πουν δουλειά. Ένας πρωθυπουργός μας λέει πως θα κριθούν από την αγορά. Είναι θέση 20ετίας και έχουν χρέος όλοι που βουλευτές που ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού, να σεβαστούν το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας. Δεν θα ανεχτώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα»

«Το καθαρό μας «όχι» έχει να κάνει με το ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε διευθετήσεις οικονομικών συμφερόντων. Θα θέσω 2 ερωτήματα στον υπουργό Παιδείας και στον κ. Μητσοτάκη, ψηφίζεται ένας νόμος την Παρασκευή και πώς είναι δυνατόν αυτοί που ενδιαφέρονται βάσει αυτού το νόμου να ιδρύσουν ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να έχουν κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα; Πώς γίνεται; Ξέρανε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάει στην συνταγματική αναθεώρηση αλλά σε ένα νόμο που επιτρέπει να κάνουν συγκεκριμένες κερδοσκοπικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Το δεύτερο ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν ένα fund του εξωτερικού, να λέει ο υπουργός Παιδείας πως θα ιδρύσουν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Δεν δίνει απαντήσεις η ΝΔ σε αυτά τα ερωτήματα. Έχει όμως ένα κόμμα με πρόταση απέναντί του. Η πρότασή μας είναι να ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά γιατί τα έσοδά τους επανεπενδύονται. Προτείνουμε μία ανεξάρτητη αρχή που θα ρυθμίσει τα κριτήρια. Υπάρχουν και τα Κολέγια όπου δεν θέλουμε να γίνουν πανεπιστήμια».

Exit mobile version