Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 8/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 8/3/2024

Για σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, προβλέπονται τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, οι βροχές αναμένεται να επηρεάσουν την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και το Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε άλλες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Από το μεσημέρι, προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά μέρη θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετράωρου.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, αναμένονται οι εξής τιμές: στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Μακεδονία από 4 έως 15, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από 6 έως 12, στη Θεσσαλία από 4 έως 14, στην Ήπειρο από 1 έως 15, στη Στερεά από 5 έως 17, στην Πελοπόννησο από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 14, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 15, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ωστόσο το μεσημέρι και απόγευμα αναμένεται να γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version