Κυριάκος Βελόπουλος: «Φτιάξτε πρώτα τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια πανεπιστήμια και μετά τα ιδιωτικά»

Κυριάκος Βελόπουλος: «Φτιάξτε πρώτα τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια πανεπιστήμια και μετά τα ιδιωτικά»

Στη συζήτηση στη Βουλή για το το νομοσχέδιο για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τόνισε: «Φτιάξτε πρώτα τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια πανεπιστήμια και μετά τα ιδιωτικά» και εξέφρασε αντίθεση προς τις πολιτικές της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι δίνουν υποσχέσεις που δεν πρόκειται να εκπληρωθούν. Επιπλέον, ανέφερε την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα.

Ο Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει ψεύτικα παραδείγματα για να υποστηρίξει την πολιτική της και κατηγόρησε το νομοσχέδιο ως ένα μέτρο που θα ευνοήσει τους πλούσιους, παραβλέποντας τις ανάγκες των φτωχών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στην τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη σχετικά με τη δημιουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα και του ζήτησε να τον ενημερώσει αναλυτικά ποια είναι τα 10 διεθνή πανεπιστήμια που θέλουν να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Λύση δεν θα ανεχθεί τη δημιουργία τουρκικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

Exit mobile version