Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

Η ηθοποιός Καλή Καλό έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα. Παράλληλα, ο βουλευτής και πρόεδρος του ΣΕΗ, εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό της και ευχαρίστησε το προσωπικό του γηροκομείου για τη φροντίδα της.


Η γνωστή ηθοποιός, η οποία έζησε τα τελευταία χρόνια σε γηροκομείο, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου του 1926 και καταγόταν από το Ρέθυμνο. Η πολυτάραχη ζωή της Καλής Καλό είχε ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία, καθώς η πρώτη της επαφή με το θέατρο ήταν στα τρία της χρόνια, στη Δασκαλίτσα του Ντάριο Νικκοντέμι.

Αργότερα, σε ηλικία 5 ετών, έλαβε τον πρώτο της ρόλο στο έργο “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται”, γραμμένο ειδικά γι’ αυτήν από τον Σπύρο Μελά στο έργο του Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται, όπου είχε πολύ μεγάλη επιτυχία παίζοντας δίπλα στον Βασίλη Λογοθετίδη και στο ζεύγος Μουσούρη στο θέατρο Αλίκη. Τόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία, ώστε ο Αττίκ έστειλε τον διευθυντή της Μάντρας του, Χρ. Δημητρόπουλο, να ζητήσει από τη μητέρα της να ξεκινήσουν συνεργασία. Και όταν αυτή συμφώνησε, της έγραψε τραγούδια και παρλάτες, τη δίδαξε ηθοποιία, της έδωσε το ψευδώνυμο «Καλή Καλό» και την εμφάνισε σε παραστάσεις του.

Exit mobile version