Νιγηρία: Απαγωγή 15 μαθητών από ενόπλους σε σχολείο της πολιτείας Σοκότο

Νιγηρία: Απαγωγή 15 μαθητών από ενόπλους σε σχολείο της πολιτείας Σοκότο

Οπλισμένοι εισέβαλαν σε ισλαμικό σχολείο στη βορειοδυτική Νιγηρία το περασμένο Σάββατο και απήγαγαν τουλάχιστον 15 μαθητές. Αυτή ήταν η δεύτερη απαγωγή μαθητών σε λίγες ημέρες, καθώς προηγουμένως περίπου 280 παιδιά είχαν απαχθεί από σχολείο στην πολιτεία Καντούνα.

Ο διευθυντής του σχολείου, Αμπουμπακάρ Λίμαν, δήλωσε ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο χωριό Γκιντάν Μπακούσο και απήγαγαν 15 μαθητές ηλικίας 8-14 ετών, καθώς και μια γυναίκα.

Οι μαζικές απαγωγές για λύτρα αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στη χώρα, καθώς συχνά οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις όταν οι συγγενείς δεν μπορούν να πληρώσουν τα αιτήματα των απαγωγέων, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές.

Τα τελευταία χρόνια, συμμορίες εγκληματιών έχουν επιτεθεί επανειλημμένα σε σχολεία, κυρίως σε αγροτικές περιοχές της βορειοδυτικής Νιγηρίας.

Ο πρόεδρος Μπόλα Άχμεντ Τινούμπου που ανέλαβε την εξουσία το 2023, έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τη βία στο βορρά της χώρας, ιδίως τις δραστηριότητες τζιχαντιστικών οργανώσεων και τις συγκρούσεις μεταξύ κοινοτήτων σε κεντρικές πολιτείες.

Exit mobile version