Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11/3/2024

Για σήμερα, Δευτέρα 11/3, προβλέπονται αραιές νεφώσεις σε διάφορες περιοχές, με τις πιο πυκνές να εμφανίζονται στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Από το πρωί, αναμένονται νεφώσεις, κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, επεκτείνοντας σταδιακά την επίδρασή τους σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο. Από το απόγευμα, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, επεκτείνοντας την επίδρασή τους και σε άλλες περιοχές, όπως η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά, και το Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 4 έως 19, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 21, στη Στερεά από 8 έως 20, στην Πελοπόννησο από 5 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 20, στις Κυκλάδες από 7 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 19, και στην Κρήτη από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, στο Αιγαίο προβλέπεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να ενταθούν, φθάνοντας 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, μεταβάλλοντας από το απόγευμα σε 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί και μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθούν, φθάνοντας τα 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, προβλέπονται νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να ενταθούν, φθάνοντας τα 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version