Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης

Τέσσερις άγνωστοι κουκουλοφόροι στην πορεία κατά της επίθεσης εναντίον δύο τρανσεξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκαν τον Στέφανο Κασσελάκη, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά την άφιξή τους στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνεται στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”.

Συγκεκριμένα, ένα γκρουπ αντιεξουσιαστών έφυγε από την πορεία των ΛΟΑΤΚΙ στο κέντρο της πόλης και κατέληξε στην είσοδο του κινηματογράφου “Ολύμπιον”, όπου επιτέθηκε φραστικά στον Στέφανο Κασσελάκη, προτού εκείνος εισέλθει στο κτίριο. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης και οι συνοδοιπόροι του έφθασαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον προορισμό τους, μαζί με τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτών Κατερίνας Νοτοπούλου, Κυριακής Μάλαμα και Πέτρου Παππά, καθώς και της πρώην εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη.

Κατά την άφιξή τους στο “Ολύμπιον”, μερικά άτομα με καλυμμένα πρόσωπα ξέσπασαν σε συνθήματα κατά πολιτικών προσώπων. Λίγα λεπτά αργότερα, το ίδιο γκρουπ κουκουλοφόρων επιτέθηκε στον αστυνομικό που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, με έναν εξ αυτών να τον χτυπάει στο πρόσωπο με ένα κράνος.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και για προληπτικούς λόγους, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424ο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Exit mobile version