Εξεταστική για τα Τέμπη: Επεισοδιακή και βιαστική λήξη των εργασιών – Κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη

Εξεταστική για τα Τέμπη: Επεισοδιακή και βιαστική λήξη των εργασιών - Κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη έκλεισε χθες τις εργασίες της, παρά τις σοβαρές ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών και τις καταγγελίες λειψής παραλαβής της δικογραφίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε, αποδίδοντας τις ευθύνες στον ανθρώπινο παράγοντα και στην κακιά ώρα, «ξεπλένοντας» τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή. Σύμφωνα με το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας, αν είχαν τηρηθεί οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί.

Το πόρισμα της επιτροπής, μαζί με τις αποδείξεις, θα υποβληθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και μπορεί να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση ακόμη και με πρόταση 60 βουλευτών.

Η αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ή τη συνέχιση των εργασιών της Εξεταστικής, ενώ επικρίνει την αρνητική στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να καλέσει κομβικούς μάρτυρες.

Η χθεσινή συνεδρίαση εξελίχθηκε επεισοδιακά με την αιφνιδιαστική είσοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα της Εξεταστικής, παρά την απαγόρευσή της ως υποστηρίζουσας κατηγορίας στην υπόθεση. Κατά την ψηφοφορία, οι βουλευτές τήρησαν τις θέσεις των κομμάτων τους, ενώ ορισμένα κόμματα ζήτησαν τη συνέχιση των εργασιών της Εξεταστικής.

Exit mobile version