Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 12/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 12/3/2024

Σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αρχικά, οι βροχές θα εκδηλωθούν στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων, ειδικά στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου οι φαινόμενοι θα είναι έντονοι.

Από τις πρωινές ώρες, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Επίσης, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στα δυτικά μέρη της χώρας.

Οι θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα και πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών, με άνεμους που αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί με την ίδια ένταση. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Στο κέντρο των Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα, με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version