Ορμπάν: Αν επανεκλεγεί Τραμπ θα σταματήσει τη χρηματοδότηση στο Κίεβο και ο πόλεμος θα τελειώσει

Ορμπάν: Αν επανεκλεγεί Τραμπ θα σταματήσει τη χρηματοδότηση στο Κίεβο και ο πόλεμος θα τελειώσει

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, γνωστός για τις εθνικιστικές του θέσεις και υποστηρικτής του Τραμπ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αν επανεκλεγεί δεν θα παράσχει οικονομική ενίσχυση στην Ουκρανία, γεγονός που θα οδηγήσει στο τέλος του πολέμου. Αναφέρθηκε στην αδυναμία της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνη της, χωρίς την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Ορμπάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι δεν παράσχουν οικονομική ενίσχυση και όπλα, τότε ο πόλεμος θα ολοκληρωθεί. Τονίζει ότι ο Τραμπ έχει τη δύναμη να επιτύχει την ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων, εάν επανεκλεγεί.

Παρόλο που η προεκλογική ομάδα του Τραμπ δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ουκρανίας μετά τη συνάντηση με τον Ορμπάν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πιθανό σχέδιο του Τραμπ. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί η ειρήνη και η διαπραγμάτευση μετά την εκεχειρία. Ο Ορμπάν έχει αρνηθεί να στείλει όπλα στην Ουκρανία και διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

Exit mobile version