Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη τον Μάιο στην Άγκυρα

Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη τον Μάιο στην Άγκυρα

Τον επερχόμενο Μάιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό ταξίδι στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επίσκεψή του «κλείδωσε» κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, η προετοιμασία για τις συζητήσεις των δύο ηγετών έχει ήδη ξεκινήσει. Κατά την τακτική συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα, η υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ, συζήτησαν για τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Επίσης, αναφέρθηκαν στο θέμα των Navtex, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο αυτών των ανακοινώσεων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι δηλώσεις αξιωματούχων που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, τα δύο μέρη δεν αναφέρθηκαν στα «βαθιά νερά» του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας.

Exit mobile version