Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Κατέθεσε αίτημα για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ

Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Κατέθεσε αίτημα για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Borjana Krišto, απηύθυνε επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βαρχέλι, παρουσιάζοντας μια ανασκόπηση των μεταρρυθμίσεων που υλοποίησε η χώρα τον τελευταίο χρόνο και εκείνων που βρίσκονται υπό ενεργή εξέλιξη προς την ολοκλήρωσή τους.

“Τα επιτεύγματά μας αποτελούν αποτέλεσμα της συνεργασίας των αρμόδιων φορέων σε όλα τα επίπεδα. Αυτά τα επιτευχθέντα στοιχεία, παρά την πολυπλοκότητα των δράσεων, είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία μας προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με κάθε βήμα ενισχύουμε τις βάσεις της μελλοντικής μας ένταξης στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην εκπλήρωση των βασικών προτεραιοτήτων και στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών διαδικασιών”, επεσήμανε η Krišto, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σημαντικά έγγραφα που αφορούν την εκπλήρωση των μεταρρυθμιστικών υποχρεώσεων της χώρας θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την οποία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία εντός της κυβερνητικής συμμαχίας.

Η Krišto επεσήμανε ότι όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτούν τη δέσμευση, τη συνεργασία και την αποφασιστικότητα όλων των πολιτικών, προκειμένου η χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της και να γίνει ένα λειτουργικό, σταθερό και πλήρες μέλος της ΕΕ.

“Όλοι οι πολίτες μας προσμένουν μια θετική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων”, ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Exit mobile version