Ένοπλη επίθεση της Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο στη Σομαλία– Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Ένοπλη επίθεση της Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο στη Σομαλία– Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον πολυτελούς ξενοδοχείου στη σομαλική πρωτεύουσα, Μογκαντίσου, την Πέμπτη 15/3, κοντά στο προεδρικό παλάτι, ανέφεραν πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 21:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας), όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο με εκρηκτικά, καταστρέφοντας το περιτείχισμα του κτιρίου.

Ο Άχμεντ Νταχίρ, αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πολλοί ένοπλοι εισέβαλαν βίαια στο κτίριο, και ακόμη δεν είναι γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι επιτιθέμενοι πυροβολούσαν αδιακρίτως.

Η οργάνωση Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, μάχεται εδώ και πάνω από 16 χρόνια εναντίον της σομαλικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Το ξενοδοχείο SYL, στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση, είναι συχνός προορισμός διπλωματών και κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και αλλοδαπών επισκεπτών. Επίσης, δεν είναι σπάνιο να φιλοξενεί ηγέτες που επισκέπτονται τη Σομαλία. Το ξενοδοχείο έχει τεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο της οργάνωσης Σεμπάμπ, κυρίως το 2019.

Exit mobile version