Υπόθεση Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: Στον Εισαγγελέα ο Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ και στέλεχος της ΝΔ για τη διαρροή των emails των αποδήμων

Υπόθεση Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: Στον Εισαγγελέα ο Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ και στέλεχος της ΝΔ για τη διαρροή των emails των αποδήμων


Εξελίξεις στην υπόθεση της διαρροής των emails των κατοίκων του εξωτερικού, τα οποία κατέληξαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η απομάκρυνση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, καθώς και του Γραμματέα Απόδημων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ανοίγει τον δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη, που επιμελείται την έρευνα, να τους καλέσει ως ύποπτους! Αν και η Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να περιορίσουν το θέμα σε υπηρεσιακό επίπεδο, δεν αποκλείεται η υπόθεση να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη, ακόμη και στην εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν υπάρξει εμπλοκή της υπουργού Νίκης Κεραμέως!

Μέχρι στιγμής, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, που ανέλαβε την έρευνα, έχει ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από ευρωβουλευτές και άλλα άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ ακόμη δεν έχει καλέσει μάρτυρες.

Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκίνησε μετά από καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που αφορούσαν τη διαρροή emails των κατοίκων του εξωτερικού στην κατοχή της.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση πιθανών ποινικών αδικημάτων, όπως παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιακού απορρήτου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά την καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υποστηρίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και κατέληξαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Exit mobile version