ΗΠΑ: Αναβολή στην ποινική δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Αναβολή στην ποινική δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης ανέβαλε καταρχήν την ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 25 Μαρτίου, σχετικά με την υπόθεση των κρυφών πληρωμών για την εξαγορά της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Ο δικαστής αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη για 30 ημέρες, δίνοντας έτσι νέα παράταση στην υπόθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που ελπίζει να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, ζητούσε εδώ και μήνες καθυστέρηση της δίκης. Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει αναβολή για 90 ημέρες, ενώ επιδίωξαν επίσης αναμονή μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί για την ποινική ασυλία του.

Σε αυτή την υπόθεση, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για παραχάραξη έγγραφων του Trump Organization για να κρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στη Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι κατηγορίες επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών.

Παρά τις προσπάθειές του να καθυστερήσει τις δίκες, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τις προσφυγές και τις ενστάσεις στις ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει. Επιχειρεί να αποφύγει τη δίκη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Exit mobile version