Μακρόν, Σολτς, Τουσκ: Συνεχίσουμε τη στήριξη προς την Ουκρανία

Μακρόν, Σολτς, Τουσκ: Συνεχίσουμε τη στήριξη προς την Ουκρανία

Οι ηγέτες των χωρών του «Τριγώνου της Βαϊμάρης», Όλαφ Σολτς, Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τουσκ, τόνισαν την ενότητά τους και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά την Ουκρανία. Αν και υπάρχουν διαφορές σε ορισμένα ζητήματα, όπως οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς και η παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας της απέφυγαν να τα εξετάσουν και εστίασαν στην αλληλεγγύη και την κοινή δράση.

Ο καγκελάριος Σολτς ανέφερε ότι η αλληλεγγύη και η κοινή δράση είναι αναγκαίες για την υπεράσπιση της ειρήνης και της ελευθερίας στην Ευρώπη. Ανακοίνωσε επίσης την άμεση αποστολή περισσότερων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και τη δημιουργία μιας συμμαχίας νέων δυνατοτήτων στο πλαίσιο του σχήματος του Ραμστάιν, προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερα πυρομαχικά για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε την κοινή βούληση να συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία και η αντιμετώπιση της ρωσικής παρέμβασης στον πόλεμο της χώρας αυτής. Και ο Τουσκ επισήμανε την ασφαλεία και το μέλλον της ηπείρου που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και την ανάγκη για ενότητα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Exit mobile version