Ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από οκτώ χρόνια

Ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από οκτώ χρόνια


Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας αναβάτης Χρήστος Βολικάκης έλαβε ενημέρωση από τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχου (ITA) για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), για ένα Ανεπιθύμητο Αναλυτικό Εύρημα (AAF) για εκλεκτικούς διαμορφωτές υποδοχέων ανδρογόνων (SARMs) του μεταβολίτη LGD-4033 (1)

Αυτή η AAF προέκυψε από την επαναληπτική ανάλυση δείγματος που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016. Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επανελέγχου υπό την ηγεσία του ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για 10 έτη μετά τη συλλογή τους, και οι επαναληπτικές αναλύσεις αποτελούν σημαντικό μέρος του προγράμματος αντιντόπινγκ.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, μόλις η ITA καθορίσει τις συνέπειες του AAF, το θέμα θα παραπεμφθεί στην UCI για να καθορίσει τις πιθανές κυρώσεις. Ο αναβάτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η UCI δεν θα κάνει σχόλια όσο η διαδικασία εξελίσσεται.

Exit mobile version