Γερμανία: Δυσκολίες για τον κυβερνητικό συνασπισμό – Όλοι εναντίον Σολτς για το ζήτημα της Ουκρανίας

Γερμανία: Δυσκολίες για τον κυβερνητικό συνασπισμό - Όλοι εναντίον Σολτς για το ζήτημα της Ουκρανίας


Οι εσωκομματικές διαμάχες στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας δεν είναι καινοφανείς, αλλά σπάνια τόσο έντονες και δημόσια όσο αυτήν τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Η αποκάλυψη μιας απόρρητης συνομιλίας μεταξύ ανώτατων αξιωματικών του γερμανικού στρατού σχετικά με το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (Taurus) στην Ουκρανία, πυροδότησε πολιτική θύελλα στη Γερμανία. Αυτό έθεσε σε αμφισβήτηση τόσο την εσωτερική σύγκρουση όσο και την αξιοπιστία του Όλαφ Σολτς, του Γερμανού Καγκελαρίου.

Η βασική αντιπαράθεση είναι η αντίθεση του Όλαφ Σολτς στην αποστολή των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία. Αυτό το όπλο θα επιτρέπει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους, όπως η γέφυρα Kerch που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, αλλά και στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια. Ο Σολτς φοβάται ότι τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο πόλεμο και να εμπλέξει τη Γερμανία, όπως και ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ισχυρή με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Τα μέλη των Πρασίνων και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, των δύο κυβερνητικών εταίρων των σοσιαλδημοκρατών του Σολτς, υποστηρίζουν την αποστολή των πυραύλων. Ωστόσο, ο Σολτς παραμένει αμετακίνητος στη θέση του, καθώς θεωρεί επικίνδυνη μια τέτοια κίνηση και επισημαίνει ότι αυτό θα απαιτούσε την άμεση εμπλοκή του γερμανικού στρατού.

Exit mobile version