Μεξικό: Δολοφονήθηκε δήμαρχος μικρής πόλης

Μεξικό: Δολοφονήθηκε δήμαρχος μικρής πόλης

Την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στο νοτιοδυτικό Μεξικό έπεσε θύμα δολοφονίας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, αυξάνοντας τον αριθμό των επιθέσεων κατά υποψηφίων για τα τοπικά αξιώματα στη χώρα, ενόψει των γενικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουνίου.

Ο δολοφονηθείς, υποψήφιος του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI), Ουμπέρτο Αμέσκουα, έκανε εκστρατεία για την επανεκλογή του στις τοπικές εκλογές της 2ης Ιουνίου στον δήμο Πιουάμο, στο νότιο τμήμα της πολιτείας Χαλίσκο.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν, ανακάλυψαν το πτώμα του στο εσωτερικό ενός οχήματος, με εμφανή τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Η επικεφαλής της πολιτειακής οργάνωσης του PRI στη Χαλίσκο, Βερόνικα Φλόρες, εξέφρασε την αντίθεσή της προς τη βία που οδηγεί σε τέτοιου είδους επιθέσεις, εκφράζοντας ανησυχία για τη συνέχιση αυτών των πράξεων.

Η εκτεταμένη βία συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, και ειδικότερα με τις εκλογές, καθώς αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Ιούνιο του 2023 έως την παρούσα χρονική στιγμή, μεταξύ των οποίων υποψήφιοι που ετοιμάζονταν να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους.

Exit mobile version