Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 18/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 18/3/2024

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός με μερικές τοπικές νεφώσεις, ενώ σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης είναι πιθανή η εμφάνιση μεμονωμένων βροχών. Από το μεσημέρι, οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά περιοχές θα αυξηθούν, με πιθανότητα ελαφρών βροχών κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η ορατότητα μέχρι το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 15 βαθμών Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στη Στερεά Ελλάδα από 6 έως 20, στην Πελοπόννησο από 4 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 19, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, θα στραφούν προς νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες, ενώ στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα ενισχυθούν, φτάνοντας σε ορισμένες περιοχές τα 6 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, αρχικά θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματά τους θα φτάσουν τα 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα φθάσουν έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις με την πρόοδο της ημέρας να γίνονται πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version