Κίνα: Σοβαρή υπόθεση bullying – Τρεις έφηβοι συνελήφθησαν για τον θάνατο 13χρονου συμμαθητή τους

Κίνα: Σοβαρή υπόθεση bullying – Τρεις έφηβοι συνελήφθησαν για τον θάνατο 13χρονου συμμαθητή τους

Στην πόλη Χαντάν της βόρειας Κίνας, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αρχές συνέλαβαν τρία νεαρά αγόρια για τον βίαιο θάνατο του συμμαθητή τους, ο οποίος αναγνωρίστηκε μόνο με το επώνυμό του, Wang. Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή και έντονη συζήτηση για την εγκληματικότητα των ανηλίκων στην περιοχή.

Το θύμα, ένα 13χρονο αγόρι, βρέθηκε νεκρό και η σορός του ανακαλύφθηκε θαμμένη σε έναν εγκαταλελειμμένο λαχανόκηπο. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και οι τρεις συλληφθέντες έφηβοι είναι κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όσοι είναι άνω των 12 ετών αλλά κάτω των 14 μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη μόνο με άδεια της Ανώτατης Λαϊκής Εισαγγελίας.

Το θύμα και οι συμμαθητές του είναι παιδιά που ζουν με τους παππούδες τους σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι γονείς τους εργάζονται στις πόλεις. Η υπόθεση έχει προκαλέσει θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις στο Weibo και στο Douyin κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κατά την ανάκριση, οι τρεις έφηβοι οδήγησαν την Αστυνομία στη σορό του αγοριού, παρ’ ότι αρχικά αρνήθηκαν ότι γνώριζαν πού ήταν θαμμένο. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για το κίνητρο της δολοφονίας.

Exit mobile version