Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 19/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 19/3/2024

Σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, θα σημειωθούν αρχικά βροχές στη Δυτική Ελλάδα και καταιγίδες κυρίως στα Επτάνησα. Σταδιακά, τα μετεωρολογικά φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές της Κρήτης, με τις βροχές να επηρεάζουν και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι το βράδυ. Επιπλέον, αναμένεται τοπική χιονόπτωση στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18-19, στην Ήπειρο από 6 έως 16, στη Θεσσαλία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 19 και στην Κρήτη τοπικά μέχρι 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 4 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και τα 6 μποφόρ στα νότια πελάγη. Από τις απογευματινές ώρες, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Τη νύχτα προς Τετάρτη, ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν στη συνέχεια, με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι ενδέχεται να φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version