Σκάνδαλο Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρχεται «κύμα» αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Σκάνδαλο Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρχεται «κύμα» αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Ο αριθμός των αγωγών σχετικά με την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και των email για τις Ευρωεκλογές προς απόδημους Έλληνες αυξάνεται συνεχώς, με περισσότερους πολίτες να αποφασίζουν να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Ακολουθώντας το παράδειγμα Ελληνίδας κάτοικου της Ολλανδίας, ένας Έλληνας κάτοικος του Λονδίνου ανέλαβε νομική δράση καθώς και αυτός δέχθηκε ανεπιθύμητα email, χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση. Ο Γιώργος Σαμαράς, καθηγητής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, γνωστοποίησε την απόφασή του να κινηθεί νομικά μετά τη λήψη ενός email από την κ. Ασημακοπούλου στις 1 Μαρτίου στις 7 το πρωί. Το γεγονός αυτό τον έκανε να αντιδράσει, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της ευρωβουλευτή και του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί για να αποφασίσω να κινηθώ νομικά αλλά αισθάνθηκα ότι η απάντησή της μέσω twitter την επόμενη ημέρα ήταν απαράδεκτη. Έριξε λάδι στη φωτιά και δεν συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση» δήλωσε.

Επιπλέον, υποστήριξε πως «περιμένουμε και άλλες αγωγές, καθώς έχουμε λάβει εντολή από πολλούς ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να αποζημιωθούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Καθένας από αυτούς αξιώνει αποζημίωση 20.000 ευρώ».

Exit mobile version