Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα βρέθηκαν σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα βρέθηκαν σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Δεκατέσσερα άψυχα σώματα εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα σε πλούσιο προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς, όπου επιτέθηκαν μέλη συμμοριών τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με αναφορές από φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, καταμετρήθηκαν 14 πτώματα στο Πετιόν-Βιλ, προάστιο της πρωτεύουσας. Οι ντόπιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την τραγική επίθεση, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τις συνθήκες του περιστατικού.

Κατοίκοι ανέφεραν ότι “οπλισμένοι κακοποιοί” εξαπέλυσαν τον τρόμο από τα ξημερώματα στη Λαμπούλ και στην Τομασέν, δύο περιοχές της συνοικίας. Επιτέθηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας, βενζινάδικο και σπίτια, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι.

Ένα από τα σπίτια που επλήγη από τους βανδαλισμούς ανήκε σε ένα δικαστή του συμβουλίου της επικρατείας της Αϊτής, ο οποίος, ευτυχώς, πρόλαβε να απομακρυνθεί έγκαιρα χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε.

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται από συμμορίες, οι οποίες κατηγορούνται για μια σειρά από εγκλήματα, όπως δολοφονίες, βιασμοί, λεηλασίες και απαγωγές για λύτρα.

Exit mobile version