Ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα: Σκοτώθηκε ο τρίτος στην ιεραρχία της Χαμάς

Ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα: Σκοτώθηκε ο τρίτος στην ιεραρχία της Χαμάς

Ο Μαρουάν Ισα, τρίτος στην ιεραρχία της Χαμάς, έχασε τη ζωή του την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο Μαρουάν Ισα έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής επιχείρησης την προηγούμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μαρουάν Ισα, ηλικίας 58 ή 59 ετών, ήταν ο υπαρχηγός του Μοχάμεντ Ντέιρ, του διοικητή των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Υπήρξε ένα από τα πλέον αναζητούμενα στελέχη από το Ισραήλ, από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Ο θάνατός του αποτελεί την υψηλότερη απώλεια μέλους της ηγεσίας της Χαμάς στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, είχε ανακοινώσει στις 11 Μαρτίου ότι ο Μαρουάν Ισα και ένα ακόμη στέλεχος της Χαμάς είχαν γίνει στόχος μιας ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης κατά υπόγειου κρησφύγετου στην κεντρική Γάζα.

Exit mobile version