Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 20/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 20/3/2024


Σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, προβλέπονται βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, καθώς και σε νησιά όπως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι Σποράδες, και οι Κυκλάδες. Επιπλέον, αναμένονται καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο, ενώ σε κεντρικά και βόρεια ορεινά μπορεί να πέσει λίγο χιόνι. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, με τις βροχές να περιορίζονται στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου ενδέχεται να σταματήσουν μέχρι το μεσημέρι. Κατά τις απογευματινές ώρες, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15-16 βαθμούς, στην Ήπειρο από 3 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15-17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με την κατεύθυνσή τους να αλλάζει στα βόρεια πελάγη σε βορειοδυτικούς με τις ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική, αρχικά αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ωστόσο, τις πρωινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, μετά από προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 14-15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχών στην αρχή της ημέρας, ενώ στη συνέχεια αναμένονται λίγες νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά αναμένεται να στραφούν σε νότιες κατευθύνσεις και να εξασθενήσουν στη συνέχεια. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version