Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ: Αν η Ευρώπη θέλει ειρήνη, πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ: Αν η Ευρώπη θέλει ειρήνη, πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα Euractiv, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εκφράζει την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες και να εφαρμόσει λειτουργία «οικονομίας πολέμου» για να αντιμετωπίσει την απειλή που αποτελεί η Ρωσία.

Ο Μισέλ τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά της και να μην εξαρτάται τόσο πολύ από την υποστήριξη άλλων χωρών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Επισημαίνει ότι εάν η Ευρώπη δεν αντιδράσει κατάλληλα στην απειλή που αποτελεί η Ρωσία, τότε ίσως να είναι η επόμενη στη λίστα. Συνεπώς, καλεί την ΕΕ να είναι αμυντικά έτοιμη και να εφαρμόσει μέτρα που θα ενισχύσουν την αμυντική της ικανότητα.

Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, καθώς η χώρα αυτή αντιμετωπίζει την επίθεση της Ρωσίας. Καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να επενδύσουν στον τομέα της άμυνας και να εξετάσουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν την εντολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ώστε να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Exit mobile version