Βουλή: Εισήχθη για συζήτηση το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Βουλή: Εισήχθη για συζήτηση το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που εισήχθη στη Βουλή πρόκειται να φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου. Με τις νέες διατάξεις, οι υπηρεσίες αυτές θα μπορούν να αντλούν απευθείας τα απαραίτητα έγγραφα από τους αρμόδιους φορείς, ελαχιστοποιώντας έτσι τη γραφειοκρατία στις συναλλαγές.

Με την ψηφιοποίηση του κράτους, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να προσκομίζουν φυσικά δικαιολογητικά για τις υποθέσεις τους στο δημόσιο. Αντί αυτού, οι υπηρεσίες θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση στα απαραίτητα έγγραφα από τους αρμόδιους φορείς με τη συγκατάθεση των πολιτών μέσω του Gov Wallet.

Επίσης, το νομοσχέδιο θεσμοθετεί το Gigabit Voucher, το οποίο θα επιδοτεί νοικοκυριά για τη σύνδεσή τους σε υπερ-υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και η σταδιακή απόσυρση των φυσικών δικαιολογητικών όπως το δίπλωμα οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας κ.λπ., που θα αντικατασταθούν από ψηφιακά έγγραφα. Αυτές οι ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το myAuto, θα επιτρέπουν στους πολίτες να διεκπεραιώνουν εύκολα και αποτελεσματικά τις συναλλαγές τους με το δημόσιο, διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητά τους.

Exit mobile version