Έγκλημα στα Τέμπη: Η πλειοψηφία ΝΔ “έκλεισε” τη διερεύνηση της υπόθεσης στη Βουλή

Έγκλημα στα Τέμπη: Η πλειοψηφία ΝΔ “έκλεισε” τη διερεύνηση της υπόθεσης στη Βουλή

Η συζήτηση για το «γαλάζιο» πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ολοκληρώθηκε στη Βουλή, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες σε κανέναν υπουργό, εστιάζοντας αντίθετα στον σταθμάρχη Λάρισας και τους δύο μηχανοδηγούς των αμαξοστοιχιών που εμπλέκονταν στο ατύχημα. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν την κυβέρνηση για συγκάλυψη ευθυνών.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ως προληπτικό μέτρο κατά των ανθρώπινων λαθών, τονίζοντας ότι η μη τήρησή του θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μαζί με τον Παύλο Ασλανίδη, συγγενή θύματος της τραγωδίας, παρενέβη στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας τη διερεύνηση των παραλείψεων και της συγκάλυψης ευθυνών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συζήτηση στη Βουλή χαρακτηρίστηκε από την απουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που την ίδια ώρα παρευρισκόταν σε τελετή παραλαβής στρατιωτικών ελικοπτέρων. Επιπλέον, μόλις περίπου 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας βρέθηκαν στη συζήτηση, μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί ως απαξίωση της κοινωνικής αγανάκτησης ή ως μήνυμα απροθυμίας των βουλευτών να στηρίξουν το πόρισμα. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάστηκε και στα κυβερνητικά έδρανα, με μόνο τον υπουργό Επικρατείας να παρευρίσκεται για να υποστηρίξει την κυβερνητική θέση.

Exit mobile version